nombor

Hati-hati! Nombor Ada Di Sekitar Anda

HATI-HATI!

Nombor ada di sekeliling anda

“Saya  download malaysia mega888 on here !! memilih mereka secara rawak” mengejek rakan, “Saya tidak percaya pada sistem yang disebut ini.” Sudah tentu saya pernah mendengarnya sebelumnya, jadi saya hanya memintanya memberi saya enam nombor rawak. “Mudah, Lima” dia memulakan. Saya menghalangnya di sana. “Kenapa kamu memilih nombor lima?” Saya bertanya. “Secara rawak” dia bersikeras sedikit mengejek “kerana aku suka ‘lima'”

Itu sudah cukup untuk membuktikan maksudnya. Dia telah memilih ‘lima’ kerana dia ‘menyukainya’. Jadi ia tidak ‘rawak. Memilih nombor yang disukainya, secara automatik menolak nombor yang tidak disukainya, dan bermaksud setiap nombor tidak dapat dipilih dengan kemungkinan yang sama.

Masalah dengan memilih nombor rawak sendiri ialah anda harus ‘memikirkan’ nombor mana yang akan anda pilih. Tidak kira seberapa pintar anda, anda tidak akan dapat menyekat prasangka anda sendiri. Sebenarnya, kebalikannya mungkin berlaku, dan seekor kera dapat menghasilkan satu set rawak yang lebih representatif.

Ini kerana nombor ada di sekeliling kita dalam kehidupan seharian kita. Surat khabar harian anda penuh dengan angka. Dari pandangan pertama anda pada waktu pagi hingga berbaring dan mengira biri-biri pada waktu malam, hidup anda tidak dapat membantu tetapi dipenuhi dengan angka. Oleh itu, kemungkinan sekali salah satu nombor itu akan memaksakan diri dalam kesedaran anda ketika anda menetapkan tugas untuk ‘memikirkan’ nombor.

Sensasikan diri anda

Daripada melawannya, rakan saya lebih baik mengambil lebih banyak catatan tentang nombor yang cuba mendorong mereka untuk sedar – mereka mungkin berusaha memberitahunya sesuatu. Perkara yang sama boleh berlaku untuk anda.

1. Adakah anda melihat nombor dalam perbualan? Sekiranya seseorang mengatakan bahawa mereka terlepas pukul 3 dari Paddington dan orang lain mengatakan bahawa mereka telah mengambil tiga buku dari perpustakaan, perhatikan nombor tiga berulang.

2. Perhatikan nombor yang ‘melonjak’ keluar dari surat khabar anda. Sekiranya pemain bola sepak dengan angka sembilan di bajunya menarik perhatian anda, tuliskannya.

3. Catat nombor yang tertera pada tiket yang diberikan kepada anda, atau resit yang anda kumpulkan.

4. Jangan abaikan nombor yang berkaitan dengan kerengsaan. Sekiranya konduktor kereta api memberi anda kerumitan, perhatikan nombornya, bukan untuk mengeluh tetapi masuk ke dalam loteri. Sekiranya kereta memotong anda di bulatan, perhatikan nombornya.

Semua nombor ini boleh digunakan pada tiket loteri anda. Dan seperti yang saya katakan, mereka mungkin boleh memberitahu
anda sesuatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *